nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un vídeo domèstic mostra persones dins del Windsor durant l'incendi

L'Ajuntament de Madrid nega que hi hagués bombers quan fou gravat

Les imatges de l'interior de la Torre Windsor en flames gravades per un videoaficionat des d'un edifici proper mostren la silueta del que semblen almenys dues persones en un despatx de la planta 16 entre les 3 i les 5 de la matinada, abans que arribàs el foc a aquesta zona.

El vídeo, emès des de dijous per diverses cadenes de televisió, recull imatges en almenys dos moments de la matinada en les quals es poden veure dues siluetes en moviment en algun despatx, amb la llum encesa, i diverses plantes per sota de la zona en què s'originà l'incendi, a la planta 21.

L'enregistrament fou realitzat per una dona des d'un altre edifici, primer a les tres de la matinada i després a les cinc, segons la cadena Telecinco, en ambdós casos diverses hores després que l'edifici fos desallotjat pels bombers, segons confirmà ahir l'Ajuntament de Madrid.

La dona que gravà les imatges i el seu marit avisaren per telèfon els bombers, que asseguraren que eren companys que estaven dins apagant l'incendi. Posteriorment tornaren a prendre imatges de la mateixa finestra de la planta 16, a la qual no havia arribat encara el foc, i en la qual de nou es veia la figura de dues persones.

L'Ajuntament de Madrid assegurà ahir que les siluetes que apareixen en aquestes imatges no són de bombers, perquè aquests sortiren «devers la una de la matinada». A més, l'Ajuntament considera que «si hi havia algú a l'interior, ho determinarà la investigació policíaca i judicial».

Mentrestant, el cap del departament de Control de l'Edificació Ajuntament de Madrid, Emilio García de Burgos, afirmà ahir que el procés de demolició del Windsor durarà menys d'un any. Ahir començà a condicionar-se la zona per a les primeres operacions, que se centraran en desmuntar la grua col·locada sobre el terrat de l'immoble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris