nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

ZP revela que va tenir una cita «discreta» amb Rajoy sobre ETA

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va revelar ahir que va mantenir una reunió discreta amb el president del PP, Mariano Rajoy, l'octubre de l'any passat per parlar de la lluita antiterrorista, per la qual cosa li va demanar seriositat «en el que diu i insinua», tant ell com la resta del seu partit. Aquesta revelació va molestat el PP, i també que Rodríguez Zapatero insisteixi a dir que arriscarà tot el que estigui a l'abast del seu Govern per aconseguir la fi de la violència, però no aclareixi de què està parlant exactament.

Rajoy, en qualsevol cas, va insistir a demanar al cap de l'Executiu major claredat en matèria de política antiterrorista per aclarir els dubtes que, al seu judici, poden existir. La política antiterrorista continua enfrontant Govern i PP. Dos són els assumptes de conflicte. El primer, la reunió discreta que Zapatero i Rajoy van mantenir l'octubre, que el cap de l'Executiu va revelar per respondre a les crítiques populars per les trobades discretes d'aquest amb Josu Jon Imaz i Josep Lluís Carod-Rovira. El segon, que Zapatero insisteix a dir que està disposat a arriscar per aconseguir la fi de la violència, però sense dir què.

Zapatero es va mostrar molt molest amb l'actitud del PP. «Estam escoltant llançar insídies, advertiments, admonicions a aquest Govern, que porta 150 detencions de presumptes membres d'ETA en deu mesos», va explicar el cap de l'Executiu, que va afirmar que han estat cinc les reunions que ha mantingut amb Rajoy, una d'elles de caràcter discret i a petició de Zapatero, i que en totes elles ha donat informació al líder popular. «Siguem seriosos amb el que es diu i s'insinua», va sentenciar.

Segons Zapatero, si no s'ha posat en contacte amb Rajoy per parlar de terrorisme és perquè «no hi ha res nou». «Si no, li hauria telefonat», va dir. Però en el PP hi ha un gran malestar per aquesta situació. Fonts populars van insistir que el rellevant no són els encontres, sinó que, des del 14 de febrer, Rajoy no ha tingut nova informació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris