muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El fiscal de l'Estat diu que «Batasuna vol anar als comicis amb una metralleta»

Conde-Pumpido actuarà contra les llistes abertzales, ja siguin «brutes o aparentment netejades»

102722

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, perseguirà les llistes de Batasuna.

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, assegurà ahir que actuarà contra les llistes de Batasuna, ja siguin «brutes o aparentment netejades». Ho digué al Fòrum Europa, organitzat per Nova Economia i Europa Press, on garantí que no permetrà que ETA concorri a aquestes eleccions com pretén, «amb la metralleta a les mans», com evidencien els seus plans acabats de conèixer per cometre nous atemptats.

Conde-Pumpido assegurà que el PP fa bé a sol·licitar que mantingui la guàrdia alta després d'anunciar Batasuna que pretén presentar-se a les eleccions. La Fiscalia, garantí, «actuarà davant qualsevol intenció de formular candidatures tractant de burlar la Llei de partits, tant mitjançant una candidatura que es pogués anomenar clarament Batasuna com contra qualsevol altra que tracti d'utilitzar qualsevol subterfugi».

Batasuna, afegí, és «una organització que pretén intervenir en un procés electoral portant una metralleta a les mans». «Això és intolerable i no es permetrà», sentencià. I per a això ja s'està treballant. A parer del fiscal general de l'Estat, que el Centre Nacional d'Intel·ligència tengui localitzats 1.500 possibles candidats de Batasuna no és una persecució ideològica, encara que no volgué valorar una dada que només és competència del CNI.

Defraudat
Segons explicà, perquè l'Estat de Dret sigui fort no «pot ser defraudat o burlat».

Conde-Pumpido té clar que Batasuna no pot presentar-se a les eleccions i garantí que la Fiscalia actuarà «tant contra llistes brutes com contra llistes aparentment netejades». «Han de tenir perfectament clar que els que no condemnin la violència i renunciïn absolutament a les armes estan fora de l'espai polític», afirmà, i per a això s'utilitzarà tota la informació que proporcioni el Ministeri de l'Interior.

El que no pot ser, apuntà, és que els partits majoritaris es presentin a unes eleccions amb «el temor permanent i l'amenaça constant que els candidats poden ser assassinats en qualsevol moment». «No fa tant temps que ETA va declarar que les seus dels partits nacionals eren objectiu dels seus atemptats», recordà. I per lluitar contra ETA «la via que en aquest moment està produint resultats positius» és la policíaca i judicial.

«Únicament i exclusivament la fermesa, utilitzant les forces de l'Estat de Dret i tot l'Estat de Dret, és com s'acabarà amb el terrorisme», va explicar.

Per tant, l'únic que interessa d'ETA és saber quan deixarà les armes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris