algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PIB estatal va créixer el 2,7 per cent en el 2004, tres dècimes més que un any abans

L'economia espanyola va créixer el 2,7 per cent en el 2004, tres dècimes més que un any abans, segons l'indicador avançat del PIB difós ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'augment del PIB en el 2004, que és inferior en una dècima a la darrera previsió del Govern (2,8 per cent), va ser resultat d'un creixement del 2,7 per cent en el primer trimestre, 2,6 per cent al segon i el tercer i 2,7 per cent al quart, segons l'indicador avançat.

Segons l'INE, la xifra del darrer trimestre de l'any mostra un perfil «suaument accelerat» de creixement de l'economia espanyola, resultat d'una aportació menys negativa del sector exterior i d'una demanda interna «virtualment estabilitzada».

La variació intertrimestral del PIB es va situar en el 0,8 per cent, dues dècimes més que en el trimestre precedent. Aquesta és la segona vegada que l'INE publica l'indicador avançat el PIB, la dada definitiva del qual es coneixerà el pròxim dia 23 quan es publiquin les sèries i taules completes de la Comptabilitat Nacional corresponents al quart trimestre de l'any passat.

Amb aquesta estimació del PIB trimestral en termes corregits d'efectes estacionals i de calendari, Espanya s'incorpora al conjunt de països que elaboren aquest avenç, amb el qual l'Oficina d'Estadística Europea (Eurostat) efectua una primera estimació del creixement del PIB trimestral europeu. L'obtenció d'aquesta estimació de l'UME forma part de la política d'Eurostat d'oferir dades equiparables amb EUA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris