nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El dèficit corrent és ja el 4,3 per cent del Producte Interior Brut

El dèficit per compte corrent ja és el 4,3 per cent del PIB espanyol, en créixer un 82,1 per cent fins a novembre de l'any passat respecte al mateix període de 2003. Així, el saldo negatiu de la balança de pagaments, que reflecteix els ingressos i pagaments per operacions comercials, serveis, rendes i transferències, es va situar el novembre passat en 33.827,9 milions d'euros. Segons les dades difoses ahir pel Banc d'Espanya, aquesta situació està causada fonamentalment per l'increment del dèficit comercial i de l'evolució negativa de la resta de principals partides de la balança per compte corrent. També és determinant que el superàvit per turisme es redueixi.

La crisi del comerç mundial i el deteriorament de les exportacions espanyoles, a causa de l'apreciació de l'euro i el retrocés de la demanda als països centrals de la UE, els nostres principals clients són els desencadenants de la situació. També l'alça de les importacions espanyoles per l'estirada de la demanda interna, que no s'interromp.

En aquesta situació, el dèficit de la balança comercial es va situar en 46.481,6 milions d'euros fins a novembre, fet que suposa un augment del 35,8% respecte al mateix període de 2003.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris