algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Zapatero: «La constitució és el camí més sòlid cap a la pau perpètua»

Recordant Ortega diu que Espanya ja no és un problema sinó una solució

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es va mostrar ahir convençut que la constitució europea obrirà «el camí més sòlid en la història cap a l'ideal de la pau perpètua» a tot el món.

Durant la seva intervenció en un acte en favor de la constitució europea organitzat a Madrid pel Consell general de l'Advocacia, el cap de l'Executiu va aprofitar una frase cèlebre d'Ortega i Gasset per afirmar que en l'actualitat Espanya, lluny de ser un problema, ja forma part de la solució en el procés de construcció de la unitat política europea.

Tenint en compte l'escenari en què es trobava, que va elogiar per diversos motius, va assenyalar que igual com als polítics als advocats també els mereix la pena no «rendir»-se quan es tracta de la «defensa dels drets» dels pròxims.

Zapatero, que va anunciar un estudi molt avançat al Ministeri de Justícia sobre regulació dels accessos a la professió de l'Advocacia, va dir que se sentia «advocat de la constitució europea» i va argumentar que l'esmentada norma fonamental és abans que res la supremacia de la noció de ciutadania i de pau democràtica.

Abans va intervenir en l'acte el ministre de Justícia, que va incidir en l'instrument de pau que significa el nou pas en la Unió Europea amb l'aprovació de la Constitució. Per reforçar aquesta afirmació, va acudir al mite del brau (Zeus) reptant Europa per dir que el brau és imatge d'Espanya a tot el món i en l'actualitat ja no segresta Europa sinó que la impulsa cap a l'èxit.

Prèviament ja havien defensat la Constitució amb les seves intervencions el degà del Col·legi d'Advocats de Madrid, Luis Martí Mingarro, el catedràtic de Dret constitucional Pedro Cruz Villalón, l'humorista Forges i el president del Consell general de l'Advocacia, Carlos Carnicer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris