nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

L'edifici Windsor haurà de ser esbucat en patir grans desperfectes

La demolició durarà sis mesos per no afectar immobles del costat

El gratacel Windsor, de 106 metres d'alçària i que resultà arrasat per un incendi el passat cap de setmana, serà enderrocat ja que ha sofert danys irreversibles, segons anuncià el batle de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón. En conferència de premsa després de la reunió de la Comissió de seguiment de l'edifici, el batle explicà que el foc es considerà extingit a l'una de la matinada d'ahir, el que permetrà reobrir dues de les tres línies de Metro tallades (la 8 i 10) i reduir algunes restriccions en altres transports públics.

Els bombers podran entrar a l'edifici passades 48 hores, és a dir a partir de l'una de la matinada del pròxim dimecres 16, afegí el batle, qui insistí que la demolició és irreversible i que s'està estudiant com fer-la perquè sigui segura. Mónica Reyzábal, filla del propietari de la torre, explicà que la demolició requerirà entorn de sis mesos, perquè haurà de realitzar-se «molt a poc a poc» per no posar en perill els immobles que es troben al seu voltant, en particular els grans magatzems El Corte Inglés.

El batle destacà la conducta cívica exemplar dels ciutadans de Madrid davant de les incomoditats provocades per l'esdeveniment. La primera jornada laboral després de l'incendi estigué marcada per forts embussos als accessos a la capital, especialment als districtes de Moncloa i de Chamberí per la plaça de Cristo Rey.

A l'entorn més proper a la torre també romanen tallats diversos carrers, així com el complex subterrani Azca, el que s'uní a dificultats en el transport públic, amb talls en diverses línies de metro i desviacions en autobusos.

El perímetre de seguretat establert des d'ahir per l'Ajuntament entorn de l'edifici Windsor impedeix l'accés a un terç del «districte financer» de Madrid, i obliga a mantenir tancat parcialment el centre comercial El Corte Inglés, el més pròxim a la torre cremada i on treballen uns 2.000 empleats. El cap del departament d'extincions dels Bombers de Madrid, Fernando Munilla, digué ahir que aquests grans magatzems estan «afectats pel sinistre, perquè hi ha estructures que comparteixen amb el gratacel».

Munilla explicà que hi «ha cossos d'edificació de dues plantes d'El Corte Inglés que estan adossats amb l'edifici de Windsor per la part posterior, que reberen caigudes importantíssimes de material» durant el foc, «i per tant estan afectades». El cap relatà que durant tota la nit hi hagué un dispositiu de prevenció a la zona del sinistre amb set vehicles i 30 bombers, que han vigilat el refredament de l'edifici, que pot trigar unes 48 hores.

A més es manté un perímetre de seguretat, ja que el vent registrat la passada nit a la capital va provocar la caiguda d'algunes plaques i runes no molt grans d'entre les restes cremades del gratacel. Ja al matí, els bombers de l'Ajuntament feren una primera valoració estructural de l'exterior de l'edifici des dels terrats limítrofs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris