algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El fiscal demana 74.000 anys al líder d'Al Qaeda a Espanya per l'11-S

Acusa Abu Dahdah d'un delicte d'assassinat de 2.973 persones en els atemptats d'EUA

89368

Imad Eddin Barakat Yarkas, conegut com 'Abu Dahdah'.

El fiscal de l'Audiència Nacional Pedro Rubira sol·licita 74.337 anys de presó per a Imad Eddin Barakat Yarkas, 'Abu Dahdah', presumpte líder de la cèl·lula d'Al Qaeda a Espanya, desarticulada el novembre de 2001, en la denominada 'Operació Dàtil'; així com penes de presó per a uns altres 23 processats en aquesta causa.

El Ministeri Públic acusa 'Abu Dahdah' i dos processats més -Driss Chebli i Ghasoub Al Abrash Ghalyoun- d'un delicte d'assassinat com a cooperadors necessaris o còmplices per cada un de les 2.973 morts en els atemptats de l'11 de setembre de 2001 a Estats Units. Demana a més que indemnitzin les famílies de cada una de les víctimes amb mig milió d'euros.

A l'escrit del fiscal, de 205 folis, s'assenyala que «dels informes policials realitzats per la Unitat Central d'Informació Exterior, es desprèn que la participació d'Imad Eddin Barakat Yarkas, Driss Chebli i el processat rebel Amer Azizi, va consistir a donar cobertura a Espanya als membres del comando que va realitzar els atacs de l'11 de setembre de 2001.

Per al periodista d'Al Yazira Taysir Alony, el fiscal demana nou anys de presó pel delicte d'integració en organització terrorista, mentre que per a l'espanyol José Luis Galán se sol·liciten 18 anys de presó per integració i tinença il·lícita d'armes.

Entre els testimonis en el judici la presència del qual sol·licita el fiscal destaquen el responsable d'Al Queda detingut a Alemanya, Maimouni Darkanzali, i un dels presumptes autors materials dels atemptats del passat 11 de març, Jamal Zougan. Demana també que durant la vista oral s'escoltin més de 100 converses telefòniques.

La Fiscalia situa l'inici de l'activitat terrorista islàmica en 1995, quan va néixer el grup 'Soldats d'Al·làá', associat a Al Qaeda. Entre les tasques de la cèl·lula creada a Espanya per 'Abu Dadah' destaca la distribució de propaganda de grups com l'algerià GIA o el palestí Hamàs, així com la distribució de comunicats de l'emir general d'Al Qaeda. També captaven joves musulmans que vivien a Espanya per enviar-los a camps d'entrenament a Afganistan.

El fiscal considera, respecte a la implicació d'aquest grup en l'11-S, que Mohamed Atta, que va pilotar un dels avions que es va estavellar a les Torres Bessones, es va reunir amb el fugit Mohamed Belfatmi per planejar l'atac. La Fiscalia destaca l'estreta relació que 'Abu Dadah' mantenia amb aquests tres terroristes, i destaca el viatge que va realitzar Al Abrash Ghalyoun a Nova York l'agost de 1997. Allà va prendre imatges de llocs emblemàtics com les Torres Bessones i va lliurar la cinta al processat Muhamad Kagair Al Aqqa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris