lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Zapatero assegura que Espanya «no deixarà per setembre» la UE

El president va dir que els que demanen el no «no n'estan convençuts»

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va reclamar ahir el vot a favor de la Constitució Europea en un referèndum que «no s'ha convocat ràpid», sinó que farà que Espanya, «que la dreta reaccionària va dur massa vegades a setembre», ara «faci els deures i aprovi per juny».

Zapatero va intervenir ahir en un acte a favor del «sí» davant del referèndum del 20 de febrer al pavelló de Coia de Vigo, en què també van participar el secretari general del Partit Socialista de Galícia, Emilio Pérez Touriño, i l'exbatle de Vigo i portaveu municipal d'aquest partit, Ventura Pérez Mariño.

El cap de l'Executiu va demanar que no es faci cas dels qui demanen el «no», perquè «ni tan sols estan convençuts, se'ls nota», i va reiterar que la consulta no s'ha convocat amb precipitació, sinó amb l'aprovació del Parlament i sabent que «l'Espanya oberta i solidària vol arribar a temps, fer els deures i aprovar pel juny, perquè pot fer-ho», sense esperar «a presentar-se a l'examen el setembre».

«No és millor presentar-se a l'examen el juny que el setembre?», va insistir Zapatero, «abans de recordar que massa vegades la dreta reaccionària ens va portar a setembre, i a més suspeníem, en democràcia, en llibertat, ara l'Espanya oberta i solidària vol arribar a temps».

El president va assegurar que votar «no» el dia 20 significa «el no res, la resignació, la falta d'alternativa i de compromís» amb la «gran causa democràtica» que suposa Europa, i per això va demanar que es voti «sí» «per amor propi i per l'orgull de dir a altres països que construirem activament un futur».

Zapatero va oferir diversos arguments per donar suport a la Constitució, però sobretot va ressaltar que amb aquest text «no hi haurà possibilitat de veure guerres entre nosaltres ni cap dictadura» als països membre, perquè «Europa + Constitució» és llibertat, democràcia, drets ciutadans, cohesió social, visió pacífica de les relacions internacionals i cooperació amb els que menys tenen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris