muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Balza admet que hi hagué indicis de delicte en l'acte de Batasuna

Diu que no suspengué el míting perquè això correspon a la Justícia

El conseller de Justícia del Govern basc, Javier Balza, admeté que existeixen indicis de delicte en l'acte celebrat per la il·legalitzada Batasuna el 14 de novembre passat. Ho manifestà en el Parlament basc, arran d'una intervenció parlamentària del PP, que li demanà explicacions pel fet de no haver suspès l'acte esmentat. Balza assegurà que la suspensió d'una trobada correspon a la Justícia, no a les forces policíaques, i assegurà que en aquest assumpte ja hi han actuat l'Ertzaintza i la Fiscalia i ara hauran de ser els tribunals els qui decideixin.

Santiago Abascal, parlamentari del PP, demanà per què l'Ertzaintza no prengué mesures per impedir l'acte de Batasuna, que qualificà d'il·legal. I afegí que, a més, derivà en un acte d'apologia d'ETA. Així mateix, interrogà Balza en relació amb el que farà respecte de futurs actes que convoqui la formació abertzale il·legalitzada.

Balza admeté els indicis de delicte en aquest míting de Batasuna. Segons ell, la democràcia funciona «actuant de manera policíaca i judicial quan existeixen indicis de comissió de delictes», i així han obrat l'Ertzaintza, la Fiscalia de Guipúscoa i el fiscal general de l'Estat». En aquest sentit, recordà que l'article 117.3 de la Constitució «responsabilitza el Poder Judicial exclusivament de jutjar i de fer executar allò decidit, per la qual cosa la Policia no pot substituir l'execució de les decisions judicials».

Segons el conseller, «les nombroses sentències del Tribunal Superior de Justícia d'Euskadi sobre actes semblants organitzats per les mateixes persones, ens diuen el contrari del que afirma el PP». Així, recordà el darrer acte d'aquesta Cort, en el qual s'assegurava que la il·legalització d'HB, EH i Batasuna «no priva dels drets ciutadans els qui hagin estat afiliats seus». Balza enllaçà aquest argument amb les crítiques contra el PP, a qui atribuí que «pretén que facem el contrari del que diu el Poder Judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris