algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Zapatero només escoltarà ETA i Batasuna si abans hi ha «silenci d'armes i bombes»

Afirma que Rajoy té «informació plena» de la lluita antiterrorista davant les queixes d'aquest

81698

Una treballadora de l'empresa Bull, ahir davant el seu ordinador.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, hi insisteix: no és possible negociar amb ETA ni amb Batasuna si abans no arriba el «silenci de les armes i de les bombes». Aquesta és la resposta a les informacions que parlen d'una hipotètica negociació amb la banda terrorista. Zapatero assegurà que el president del PP, Mariano Rajoy, té «informació plena» de la lluita antiterrorista, però el líder popular assegurà que li agradaria tenir la convicció que no han existit negociacions, tal com s'ha publicat en alguns mitjans de comunicació.

«Crec que el Govern s'ha expressat amb molta contundència. En la lluita contra el terrorisme invocam l'Estat de Dret i als violents i als qui d'una manera o de l'altra donen suport a la violència només se'ls pot escoltar si es produeix el silenci de les armes i el silenci de les bombes. Aquesta és la posició que he mantingut des del primer dia i que avui reiter», va dir ahir després de reunir-se amb el president mexicà, Vicente Fox, i reafirmar les relacions d'ambdós països.

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, corroborà les idees de Zapatero. Afirmà davant «qui mata i posa bombes», l'Executiu només respondrà amb «repressió, pressió policíaca, persecució i justícia i res més». És a dir, res de negociar amb ETA, perquè només es pot actuar contra els terroristes amb «tots els instruments que l'Estat de Dret ens ofereix per anorrear-lo».

El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, també deixà clar que mentre pervisqui el terror, només queda l'opció de «cercar els etarres, perseguir-los, detenir-los i empresonar-los». Però també es mostrà convençut que en l'entorn terrorista, i sobretot en el cas dels presos d'ETA, la violència té de cada vegada menys sentit.

Aquesta opinió també la té el PNB. El seu diputat Emilio Olabarria assegurà ahir que «la generalitat» de l'organització terrorista és favorable a «fórmules de negociació». El PNB sí que creu que existeixen contactes amb ETA o amb Batasuna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris