nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Camps: «La nostra llengua és el valencià a Espanya i a Europa»

El president de la Generalitat gairebé desqualifica la tasca de l'AVL

El president de la generalitat valenciana, Francisco Camps, va manifestar ahir que la llengua dels valencians es denomina valencià «a Espanya, Europa i el món, i de cap altra manera».

Camps va fer aquestes manifestacions després que el ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) aprovàs dimecres un dictamen que reconeix que la llengua que es parla a la Comunitat Valenciana és també la que comparteixen» Catalunya i les Balears, encara que precisa que «el terme més adequat per designar la llengua pròpia a la Comunitat Valenciana és el de valencià».

A més, el dictamen de l'AVL afirma que les denominacions de valencià a la Comunitat Valenciana i català a Catalunya i les Balears són «igualment legals», i insta els governs autonòmics i central al qual «fora d'aquest àmbit lingüístic s'harmonitzi la dualitat onomàstica del nostre idioma».

El president de la Generalitat valenciana va afirmar davant dels periodistes que el nom de valencià «està garantit per la tradició, el sentiment, la llei i per la Generalitat i el poble, que sap que es denomina valencià a Espanya, Europa i el món, i de cap altra manera».

«L'Estatut d'Autonomia i la nostra tradició i sentiment faran que sempre, tota la vida, al valencià, la nostra llengua i idioma, se'l denomini valencià», va reiterar Camps, qui va afegir que això és «consubstancial amb la realitat» de la Comunitat valenciana.

Camps va precisar que el dictamen sobre la llengua «que té tot el valor polític i jurídic és el del Consell Valencià de Cultura» (CVC), perquè aquest va ser sol·licitat en el seu dia per les Corts Valencianes i perquè forma part de la creació de la AVL. A més, Camps va advertir que és «important» que «cada un es dediqui al que s'ha de dedicar» i va recordar que les competències de l'AVL són la normativització, el diccionari i els elements d'ús amb respecte del valencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris