nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El PSOE avantatja de set punts el PP segons el baròmetre del CIS

El 8'8 per cent dels espanyols diu que coneix la Constitució europea

El PSOE manté un avantatge de 6'7 punts respecte del PP, segons el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), realitzat durant el mes de desembre i els resultats del qual es donaren a conèixer ahir. A més, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, és el líder polític més ben valorat. L'atur continua sense discussió possible com el principal problema dels espanyols, encara que el terrorisme pujà d'11'5 punts respecte de l'enquesta del novembre passat.

Segons el CIS, el PSOE obtendria el 42'4% dels vots, tres dècimes més que en el baròmetre del mes de novembre, i a penes dues dècimes menys que en els resultats aconseguits pels socialistes durant les eleccions generals de març de l'any passat. Per la seva banda, el PP arribaria al 35'7%, quatre dècimes menys que en l'anterior sondeig i nou dècimes per sota de les xifres que registrà a les urnes. L'avantatge, per tant, entre socialistes i populars, queda en 6'7 punts, mentre que en l'anterior baròmetre del CIS era de només sis punts i en les eleccions generals va ser de cinc.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, és el líder polític que millor puntuació rep dels espanyols i l'únic que aprova, amb un 5'74, amb prou feines una dècima menys que en l'enquesta anterior. Per darrere d'ell s'hi col·loca el president del PP, Rajoy, amb un 4'55, que supera el 4'39 de fa tres mesos. El menys apreciat és el president d'ERC, Carod-Rovira, amb un 2'47.

Només el 8'8 per cent dels ciutadans afirma que té un coneixement alt o molt alt de la Constitució europea, mentre que el 31'9 admet que no en té un de molt limitat i el 59 per cent assegura que gairebé no coneix el text. Passen els mesos i aquestes dades no milloren, ja que en l'enquesta del mes de novembre, el 90'8 per cent havia confessat que desconeixia del tot el Tractat, fins i tot una dècima per sota en relació amb la darrera enquesta del CIS. Els motius d'aquesta desinformació són que el Govern i els partits no han explicat prou el seu contingut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris