lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'alberg rural de Todolella no tenia autorització turística des del 2004

L'Ajuntament demanà la cessació de l'activitat del local el maig

L'alberg San Cristóbal de Todolella, on diumenge passat moriren 18 persones per inhalar monòxid de carboni, no tenia autorització turística des del 3 de juny de 2004, sis dies després que l'Ajuntament d'aquesta població demanàs la cessació de l'activitat del local com alberg rural.

Fonts de la Conselleria de Turisme indicaren que des d'aquella data l'alberg fou donat de baixa als seus registres i, per tant, no passà les inspeccions que els tècnics realitzen periòdicament als locals d'activitat turística. Les mateixes fonts precisaren que la Conselleria de Turisme no atorga la llicència d'activitat, cosa que s'ha de sol·licitar als ajuntaments, encara que sí pot adjudicar l'autorització turística del recinte.

Segons explicà, l'Ajuntament de Todolella sol·licità el juny de 1998 l'autorització turística de l'alberg i, després d'una visita de l'inspector, s'observà que l'establiment complia tots els requisits recollits al Reial Decret de 1994. El 1998 fou declarat allotjament rural amb la modalitat d'alberg rural per a ús turístic i amb capacitat per a un total de 34 places.

El juny de 2001, el Consistori de Todolella, propietari de l'alberg, sol·licità a Turisme autorització per ampliar l'establiment a 46 places, i després d'una nova visita de l'inspector s'autoritzà.

Les fonts de Turisme indicaren que la darrera notificació que rebé sobre l'alberg de Todolella data del 28 de maig de 2004, quan l'Ajuntament demanà la baixa temporal per al local, ja que l'empresa que ho gestionava havia deixat de fer-ho.

El 3 de juny la Conselleria de Turisme li concedí la cessació temporal de l'activitat, i des de llavors l'alberg de Todolella està de baixa als registres de la Conselleria com a establiment turístic. Les fonts de la Conselleria indicaren que des de juny de 2004 l'Ajuntament no tornà a sol·licitar autorització perquè l'alberg tornàs a la seva activitat normal.

Si des de llavors l'alberg hagués estat promocionat com un local turístic, Turisme podia haver fet una inspecció i imposar una sanció, però en aquest cas l'Ajuntament ho va cedir a un particular, deixant així de ser competència de la Conselleria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris