nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La Policia deté catorze etarres i desarticula l'aparell de captació

L'operació es desenvolupà a Biscaia, Àlaba, Navarra, Cadis i València

Agents de la Comissaria general d'Informació de la Policia detingueren ahir 14 membres no fitxats de l'organització terrorista ETA. El Ministeri de l'Interior considera que amb aquestes detencions queda completament desarticulat l'aparell de captació de l'organització etarra. L'operació s'ha produït fonamentalment al País Basc, sobretot a la província de Biscaia, però també hi hagué arrests a Navarra, a Cadis i a València.

El Ministeri de l'Interior creu que aquesta operació contra l'estructura operativa d'ETA suposa la completa desarticulació de l'estructura de captació i reclutament de nous terroristes. El Departament que dirigeix José Antonio Alonso assegura que també ha quedat «seriosament danyada» l'estructura de suport interior de la banda, de la qual es nodreixen els membres dels comandos armats. Alguns dels arrestats, a més, elaboraven informacions sobre potencials objectius per cometre atemptats.

«Es tracta d'una operació important», explicà el ministre Alonso, perquè ha suposat un cop a l'estructura que ETA té «per subministrar informació, objectius i contra els elements que es dediquen a auxiliar els terroristes que vénen de França i de l'exterior per proporcionar-los infraestructures». Als escorcolls practicats s'han trobat informacions sobre membres del Cos Nacional de Policia i de diferents càrrecs polítics com a possibles objectius d'ETA.

Els detinguts a Guipúscoa i València ocuparien llocs de responsabilitat dins l'estructura de captació. En el cas d'Asier Burgaleta, localitzat al País Valencià, el delegat del Govern a València, Luis Felipe Martínez, assegurà que es trobava de passada a la ciutat del Túria, ja que vivia a Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris