nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern diu que no hi ha 'indicis delictius' al sinistre de Todolella

La Guàrdia Civil exigí que s'obri un expedient a l'Ajuntament

El delegat del Govern al País Valencià, Antoni Bernabé, precisà ahir que haurà de ser la jutgessa que investiga la mort de 18 persones a Todolella qui determini si l'Ajuntament d'aquest municipi és responsable civil de l'esdeveniment, en haver autoritzat l'ús de l'alberg on van succeir els fets.

Abans el subdelegat, Juan María Calles, assegurà que no hi ha «indicis delictius» en la mort dels 18 joves i lamentà que s'intenti «responsabilitzar l'Ajuntament d'aquest tràgic succés». L'Associació Independent de la Guàrdia Civil (ASIGC) exigí dilluns que s'obrís un expedient sancionador al Consistori d'aquesta localitat i als responsables de l'explotació hotelera de l'alberg de Sant Cristòfol.

Demanat sobre això durant la presentació del dispositiu de seguretat que envoltarà el pròxim referèndum del dia 20, Bernabé manifestà a un grup de periodistes que «això ho haurà de determinar la investigació i el treball realitzat per la jutgessa», titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Vinarós.

«Hem passat dos dies commocionats i compartint el dolor dels familiars i amics de les víctimes. Ara, la investigació està a les mans de la jutgessa i de l'equip de Policia Judicial que treballa en el cas», reiterà el delegat del Govern, qui assegurà que les conclusions seran donades a conèixer «en el moment processal oportú».

D'altre costat, la Conselleria de Sanitat ha establert un dispositiu d'atenció psicològica per als familiars de les divuit víctimes mortals. Segons fonts de la Generalitat, tretze psicòlegs i quatre psiquiatres estan ja contactant amb els familiars per oferir-los aquest servei mèdic, que al principi es durà a terme al mateix poble dels afectats (Burriana, Alqueries, Nules, Vinarós, Morella, Todolella, Cinctorres, Vilafranca i Torrechiva), i després continuarà a la Unitat de Salut Mental que els correspongui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris