nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Govern podria admetre altres documents que acreditin l'estada

La secretària d'Estat d'Immigració, Consol Rumí, es mostrà ahir oberta a estudiar la presentació d'un altre document diferent del certificat d'empadronament per regularitzar els treballadors immigrants. A més qualificà de «bona» la xifra de sol·licituds admeses per la Seguretat Social.

Rumí es felicità pel desenvolupament de la jornada de dilluns, primer dia de l'entrada en vigor del Reglament d'Estrangeria i de la seva disposició transitòria tercera que permet la regularització dels immigrants empadronats a Espanya abans del 8 d'agost de 2004 i que tinguin un contracte de, pel cap baix, mig any.

Malgrat els anuncis «de mal averany que hi hauria col·lapse i un greu descontrol», la tramitació dels papers es realitzà «sense incidents ni aglomeracions, s'ha captat bé el missatge del Govern que no era necessari acudir dilluns massivament, ja que hi ha tres mesos» per emprendre la regularització (fins al 7 de maig).

En opinió de la secretària d'Estat, l'admissió a tràmit de 1.500 sol·licituds en el primer dia del procés «és una bona xifra; tant de bo que totes les jornades transcorrin així». Sobre les peticions formulades per diverses ONG perquè es puguin presentar documents alternatius al certificat del padró, Rumí digué que està oberta a discutir-ho, però «al Reglament aprovat al Consell de Ministres i publicat al BOE, el document que acredita l'estada des d'abans d'agost és l'esmentat certificat». En aquest context convidà les ONG que li presentin suggeriments.

Rumí demanà al PP que no faci confrontació amb la immigració, «perquè és un assumpte d'alta sensibilitat», i afirmacions com les de Acebes poden generar comportaments xenòfobs en determinats sectors de la societat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris