algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP exigeix explicacions sobre la reunió entre Imaz i Zapatero

Govern i PNB emmarquen la trobada en la normalitat institucional

El PP va exigir ahir al Govern que aclareixi «quins són de veritat els seus plans i objectius» respecte del País Basc, un dia després de conèixer-se la reunió entre José Luis Rodríguez Zapatero i Josu Jon Imaz, que tant l'Executiu com el PNB emmarcaren en la normalitat institucional.

La trobada que mantingueren el cap de l'Executiu amb el president del PNB dies abans d'entrevistar-se amb el lehendakari Juan José Ibarretxe per parlar sobre el seu pla el passat 13 de gener, «produeix inquietud», segons el president del PP, Mariano Rajoy, ja que no s'ha informat ni de la reunió ni del seu contingut.

En la seva opinió, que aquest tipus de trobades «es produeixin sense que ningú sàpiga res no contribueixen gens a eliminar aquesta inquietud», per la qual cosa es declarà «partidari de la transparència» i considerà que «aquestes reunions és bo que es coneguin; però allà ells, cadascú amb la seva responsabilitat».

El líder dels socialistes bascos, Patxi López, explicà ahir que la trobada tractà «no tant del pla Ibarretxe» sinó de la campanya del referèndum europeu i de la «situació política», i rebutjà les crítiques del PP perquè la reunió tengué lloc sense «obscurantisme» i no tenia per objecte «confabular» ni «conspirar».

Pel portaveu dels populars al Congrés, Eduardo Zaplana, el Govern té ara «la pilota a la seva teulada» i ha d'aclarir «què hi ha darrere d'aquells contactes» i de les paraules de Zapatero, quins són els seus plans «sense enganyar ningú», així com especificar els seus «objectius» i «voluntat» per al País Basc.

També la presidenta del PP basc, María San Gil, opinà que la reunió constitueix la «foto de la tercera via», segons la qual socialistes i nacionalistes integrarien el Govern basc que es constitueixi després de les autonòmiques del 17 d'abril.

El Govern considerà que aquesta entrevista forma part de la ronda habitual de contactes del president del Govern amb dirigents de partits i s'emmarca «en la normalitat total i absoluta» amb independència que unes reunions tinguin un caràcter més públic que altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris