muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Unes 1.500 sol·licituds en la primera jornada de regularització d'immigrants

Prop de mig milió d'estrangers normalitzaran la seva situació a l'Estat en tres mesos

98144

A València un policia vigila la coa de les persones.

Al voltant de 1.500 persones van presentar ahir els papers per acollir-se al procés de regularització de treballadors immigrants en una primera jornada amb algunes incidències degudes al padró: a Madrid no van acceptar el volant de l'Ajuntament i diverses ONG van reclamar que es permeti una altra prova de l'estada a Espanya.

Segons les estimacions del director general d'Emigració del Ministeri de Treball, Jesús Ramón Copa, entorn de mig milió d'immigrants regularitzaran la seva situació a Espanya en aquest procés que durarà tres mesos i en el qual participen 160 oficines de la Seguretat Social i de l'Institut Nacional de la Marina de tot Espanya.

La jornada es va desenvolupar «amb total normalitat», segons va destacar la secretària d'Estat d'Immigració, Consuelo Rumí, que va elogiar el comportament «exemplar» mostrat tant pels empresaris com pels immigrants.

En un comunicat, el Ministeri de Treball i Afers socials va augurar una creixent afluència de persones en els pròxims dies, sobretot si es té en compte que la seva pàgina web, on s'ha penjat tota la informació relativa al procés, ha rebut ja 230.000 visites, i que diverses comunitats autònomes funcionen amb sistema de cita prèvia. Els ministeris implicats en el procés, va afegir, estan pendents de les «escasses incidències» que s'han registrat per corregir-les.

A Madrid, on s'espera gestionar prop d'un terç de totes les sol·licituds, el «torni vostè demà» va marcar en part aquest primer dia, ja que molts patrons portaven el volant d'empadronament de l'immigrant i necessitaven el certificat, un paper que exigeix almenys dues visites a la junta de districte corresponent de la capital.

Segons fonts de l'Ajuntament, el volant hauria de ser vàlid i si no canvien les coses s'auguren llargues cues davant de les citades juntes de districte de la capital, que des del 20 de gener fins ahir havien emès 150.860 volants i 24.503 certificats, però Rumí va assegurar que el consistori «sap perfectament que el que serveix és el certificat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris