algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Tres persones escapen de l'assalt del Consolat espanyol a Berna

Només va haver de ser hospitalitzat el guàrdia de seguretat de la legació

El Consolat espanyol a Berna (Suïssa) va viure ahir tres hores d'angoixa. Tres individus, que van aconseguir escapar, van assaltar l'edifici per robar passaports i segells per a visats, segons van informar mitjans de comunicació locals. El guàrdia de seguretat del recinte va haver de ser hospitalitzat, però la resta del personal es trobava en perfectes condicions, tal com van constatar les forces d'elit de la Policia suïssa després d'entrar al Consolat sense trobar els assaltants.

L'assalt es va produir a primera hora del matí i va durar devers tres hores. El fet es va conèixer a l'exterior del Consolat gràcies a un funcionari que estava amagat. Tres homes armats van accedir a l'edifici i van agredir el guàrdia de seguretat, que va haver de ser hospitalitzat per una ferida produïda amb un ganivet. Unes altres dues persones que també van estar retingudes inicialment van aconseguir escapar amb l'ajuda dels agents. Pel que sembla, la Policia local de Berna va tenir coneixement de l'incident mitjançant una de les seves pròpies patrulles, que es trobava a la zona i va recollir el guàrdia ferit.

La Policia suïssa va donar per finalitzat l'incident entorn de les 15.00 hores, després que les seves forces d'elit entràs a l'edifici sense trobar cap dels assaltants. Aquesta entrada es va produir a les 12.15 hores, després de donar un ultimàtum als assaltants, en espanyol i alemany perquè es rendissin i sortissin en les mans en alt. Això no obstant, el ministre Moratinos ja havia anunciat el final de l'assalt 45 minuts abans.

El Ministeri va atribuir al protocol d'actuació normal en casos de presa d'ostatges aquesta divergència de versions. El ministre espanyol va estar informat de tot el que estava succeint a Berna per mitjà del seu sotssecretari, Luis Calvo Merino. «L'esdeveniment va ocórrer quan tres persones van entrar al consolat per accedir a la caixa forta i obtenir diners», va explicar Moratinos. Els tres assaltants parlaven francès, però no es va poder concretar la seva nacionalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris