cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

PSOE i PP dubten de les intencions d'Ibarretxe respecte de Batasuna

El PNB reprotxa la formació abertzale que vulgui retardar les eleccions

EFE. Bilbao.
El PSOE i el PP expressaren ahir els seus dubtes sobre les vertaderes intencions del lehendakari Ibarretxe en iniciar el debat sobre la legalització de Batasuna, mentre que el PNB ha reprotxat a la formació abertzale que demani al lehendakari que retardi les eleccions fins que hi pugui concórrer.

El portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, digué ahir que no creu que el lehendakari vagi a cedir a la petició de Batasuna, entre altres coses, perquè dubta que realment vulgui la seva legalització i confessà tenir la sensació que Ibarretxe demana coses que sap que no es poden complir «simplement per quedar bé amb els votants de Batasuna» i aconseguir els seus vots.

El secretari general del PSE-EE i candidat a lehendakari, Patxi López, realitzà la mateixa anàlisi i instà a Ibarretxe a que «deixi de fer demagògia barata i electoralisme permanent» sobre aquest assumpte «quan el que vol és que Batasuna no es present per robar-li els vots», alhora que li recordà que la decisió de si Batasuna es presenta o no «és dels tribunals».

El màxim responsable del PSOE a Guipúscoa, Miguel Buen opinà, per la seva part, que el PNB en reprotxar al PSOE l'il·legalització de Batasuna posa conscientment o inconscientment a aquest partit i al PP «en el punt de mira dels terroristes», quan els nacionalistes, segons apuntà, «són els que s'han beneficiat de la no presencia institucional» de Batasuna.

També es referí ahir a aquest assumpte el president del PNB a Biscaia, Iñigo Urkullu, que reclamà a Batasuna que «no traslladi als altres el que són les seves pròpies responsabilitats»; li va reprotxar que no fes «cap apel·lació a ETA», i insistí que, Batasuna, PP i PSOE, «tenen la clau perquè es pugui presentar».

Per la seva part el secretari general del PP basc, Carmelo Barrio, demanà al Govern que «clogui el protagonisme» públic que ha adquirit en els últims temps «ETA-Batasuna».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris