nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Zapatero: «La constitució uneix nacionalistes i no nacionalistes»

Demana el sí per ideals democràtics i no per tàctiques polítiques

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir que davant de la constitució europea no es permeten «estratègies ni tàctiques» polítiques, sinó que ha de decidir-se des de «principis i valors democràtics» i a través del «debat i el diàleg», igual que es féu amb el pla Ibarretxe. El president explicà als qui defensen el «no» o el «sí amb la boca petita», la «immensa fortuna que suposa per als espanyols poder votar una constitució que uneix els espanyols, siguin conservadors o progressistes, nacionalistes o no nacionalistes, joves o grans».

Zapatero participà en un míting del PSOE en favor del «sí» a la constitució europea al poliesportiu de La Feria d'Albacete, acte en el qual també intervingueren el president de Castella-la Manxa, José María Barreda; la secretària de Benestar Social, Matilde Valentín, i el batle d'Albacete, Manuel Pérez Castell.

Escoltar, dialogar i debatre, digué Zapatero, són les claus per resoldre els problemes de la democràcia -en al·lusió al pla Ibarretxe-, i per això «la millor estratègia ha estat, és i serà sempre aplicar els principis i els valors que un té, perquè quan no s'apliquen els ideals, quan s'anteposa l'estratègia o la tàctica a curt termini, la ciutadania se n'adona».

Zapatero tornà a insistir que la consulta del 20 de febrer no s'ha convocat precipitadament, «ho hem fet amb temps i en forma, perquè (el referèndum) ha estat aprovat per totes les forces polítiques. I si per una vegada en la història moderna contemporània els espanyols podem ser els primers a dir sí a Europa, benvingut sigui».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris