algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Maragall diu que el clot del Carmel és una desgràcia com la del «Prestige»

Assegura que és l'oportunitat del barri de fer un gran canvi, després de visitar la zona

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que visità ahir migdia la zona afectada pel clot originat al barri barceloní del Carmel arran de les obres de prolongació de la línia 5 del metre, afirmà que allò succeït «és una desgràcia tan gran com la dePrestige i el xapapote». Maragall, acompanyat pel batle de Barcelona, Joan Clos, assenyalà que «després de la desgràcia, hi ha voluntat de construir un escenari diferent al Carmel». El titular del Govern català aprofità la visita per parlar amb alguns veïns, als quals assegurà que aquesta «és l'ocasió perquè la barriada comenci el gran canvi» i es converteixi «en la millor de la ciutat».

Segons Maragall, el Carmel «és un barri d'una ciutat europea» i ha d'estar al mateix nivell que els altres, a pesar del fet que allò ocorregut «és una desgràcia tan gran» com la que es desencadenà pel desastre del petrolier Prestige a la costa gallega. Maragall i el primer edil Joan Clos visitaren el centre de joves Boca Nord, on es reuniren amb efectius que treballen a la zona afectada i la vigilen -agents de Policia, bombers i altres persones que integren l'operatiu desplegat.

Cap a les 11.30 hores, el president català caminava davall una pluja intensa per l'àrea del Carmel, on s'ha originat un gran clot provocat per les obres d'ampliació de la línia 5 del metre de Barcelona.

En el seu recorregut, els polítics conversaren, després de saludar-los, amb residents que es topaven atònits amb l'àmplia comitiva però, sobretot, hagueren d'escoltar els retrets de molts de veïns afectats pels desallotjaments, unes queixes que tant Clos com Maragall aguantaren amb estoïcisme.

Després d'observar de lluny les obres al carrer de Llobregós, tallat al trànsit, les feines al túnel de la plaça de Pastrana i l'oficina d'atenció dels afectats oberta en aquesta mateixa plaça, els dirigents arribaren al passatge de Calafell, on ha estat necessari esbucar dos edificis a conseqüència de les obres del metre.

Precisament fou en la seva visita a l'oficina de Benestar i Família de la plaça de Pastrana, en la qual s'atenen les reclamacions dels veïns, que ambdós mandataris se les hagueren amb una veïna que retragué a Clos: «Vós us preocupau de venir al Carmel només quan hi ha eleccions» i a Maragall que «només us preocupau del que passa a Madrid». Maragall es comprometé a fer realitat la seva promesa i a entrevistar-se amb la veïna d'aquí a un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris