algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Zapatero: «No hi haurà guerres ni dictadures amb la Constitució»

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, demanà ahir des de València el sí per a la Constitució europea en el referèndum del pròxim dia 20. Ho féu argumentant que, si s'aprova, «no hi haurà mai guerres ni dictadures». El president d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, va defensar el «no» perquè res no és més provincià que defensar «amb por» el Tractat constitucional.

Zapatero va demanar a «tota la ciutadania, d'esquerres i de dretes», que voti sí a la Constitució. «Potser alguns es pensen que no és prou d'esquerres o de dretes, però aquesta és la seva grandesa», considerà. La ratificació del Tractat, va afirmar, impedirà que Espanya «torni a arribar tard enlloc més» i permetrà que no hi hagi «mai ni guerres ni dictadures. A més, asseverà que els espanyols han d'estar «satisfets i feliços d'una pàtria comuna i de llibertat».

La intervenció del cap de l'Executiu suposà un repàs de totes les crítiques que rep aquest procés. En primer lloc, va dir als qui es pensen que Espanya podria tenir més poder a Europa, que si això ho pensassin tots els països «no hi hauria Constitució, i per aquest motiu n'hi ha una i possibilita que els 25 països hi tenguin veu». Als qui parlen de manca d'informació, els recordà que no és necessari conèixer el contingut de determinats articles, sinó que allò essencial és «votar un projecte, uns valors, uns principis». «Em sorprèn que algú digui que la gent no la coneix», va arribar a admetre. I d'aquesta manera, assegurà que demana el vot «escalfant cors», i recordant els dos milions d'espanyols que emigraren a Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris