muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern es compromet que l'incident de l''Sceptre' es resolgui l'abans possible

Londres va dir a l'Executiu espanyol que el submarí tenia una «petita avaria»

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar ahir que el Govern està fent un seguiment detallat i que està en contacte permanent amb les autoritats britàniques, comprometent-se que l'incident amb el submarí nuclear Sceptre, que va atracar a Gibraltar per ser reparat, es resolgui de la millor manera i l'abans possible. El PP va acusar ahir l'Executiu d'ocultar la informació sobre la seva arribada i va relacionar l'episodi amb l'estatus atorgat a Gibraltar com interlocutor davant Espanya i Regne Unit en igualtat de condicions.

En roda de premsa després del Consell de Ministres, De la Vega va repetir les explicacions oferides dijous pel ministre d'Afers Estrangers, Miguel Àngel Moratinos, assegurant que l'Executiu va tenir coneixement de l'arribada del submarí fa aproximadament una setmana per a «una petita reparació» i que dijous mateix, a les 14.40 hores, es va saber que pel que sembla havia de quedar «uns dies més» perquè l'avaria era major del que en principi semblava. L'Sceptre té una pana al motor diesel i segons les estimacions de les autoritats britàniques, sortirà de port dimecres, dia 9.

Segons va detallar la vicepresidenta, en conèixer aquesta nova situació, el Govern es va posar en contacte «de manera immediata» amb les autoritats britàniques per demanar explicacions i es va comunicar que encara que l'avaria no afectava el reactor, la seva reparació tindria una durada de sis dies. Segons va explicar la vicepresidenta, el Govern va manifestar una queixa per una doble via: directament a l'Executiu britànic i cridant a consulta l'ambaixador. La vicepresidenta va subratllar la disposició d'Espanya a tractar l'assumpte amb la màxima transparència. Davant de com s'havien succeït els fets, des del PSOE van denunciar l'actitud del Regne Unit «poc correcta, gairebé fregant la deslleialtat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris