algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Batasuna farà pública una iniciativa avui per presentar-se a les eleccions

El Govern basc diu que és a Madrid on s'han de legalitzar les llistes

Batasuna presentarà avui una iniciativa «i un emplaçament concret» per aconseguir de tots els partits polítics un compromís que permeti a la formació abertzale presentar-se a les eleccions autonòmiques basques. De moment, el Govern basc ja ha advertit els d'Arnaldo Otegi que la possibilitat de legalitzar les seves llistes no és en l'Executiu de Vitòria, sinó en el de Madrid, que és el que pot donar al fiscal general l'ordre de no recórrer. Aralar, formació escindida de Batasuna, va assegurar que està disposada a arribar a acords amb ella si continua la il·legalització per permetre que concorri als comicis.

«Batasuna ha d'estar present en les pròximes eleccions, no únicament i exclusivament perquè en aquestes eleccions hàgim d'estar de forma especial, sinó perquè és el pròxim repte electoral que té aquest país i perquè Batasuna i l'esquerra abertzale és necessari que prengui part en el debat polític que en aquests moments s'està obrint a Euskal Herria», va explicar Joseba Permach, parlamentari de la formació il·legalitzada.

La Taula Nacional de Batasuna es reunirà avui per plantejar «una iniciativa i un emplaçament concret entorn que Batasuna pugui i degui estar present en les pròximes eleccions autonòmiques». Permach va assegurar que tots els partits han d'adoptar els compromisos necessaris per garantir aquest objectiu. La proposta política que la formació abertzale va fer pública l'any passat no va ser suficient perquè es prengués en consideració aquesta hipotètica legalització, ja que no condemnava els atemptats d'ETA, requisit establert en la Llei de Partits.

Per a Permach, en aquests dies es parla molt de la tasca que s'ha de fer per impedir que Batasuna estigui en aquestes eleccions. Segons ell, això significa que la política d'il·legalització que van acordar en el seu dia el PP i el PSOE ha fracassat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris