muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El fiscal general no veu raons en la denúncia de Fungairiño a Garzón

No va ser consultat ni va tenir coneixement previ d'aquesta decisió

El fiscal general de l'Estat, Càndido Conde-Pumpido, creu que no existeixen «elements ni raons» que justifiquin la presentació de la denúncia «en els termes i la forma» en què les va interposar el cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungariño, contra el jutge Baltasar Garzón.

Conde-Pumpido va explicaar, en un nota de premsa, que havia enviat una comunicació al president de l'Audiència Nacional, Carlos Dívar, per precisar que la Fiscalia general de l'Estat «no ha estat consultada ni ha tingut coneixement previ de la decisió adoptada pel fiscal cap de l'Audiència Nacional respecte a l'elaboració i presentació de l'esmentat escrit».

Fungairiño va presentar dijous a l'Audiència Nacional una denúncia contra Garzón per la possible revelació de secrets de sumaris d'ETA al seu llibre de memòries Un mundo sin miedos. A l'escrit remès a Dívar, Conde-Pumpido va exposar que la denúncia «es basa únicament, segons indica el seu propi text, en algunes informacions periodístiques que no consta que hagin estat contrastades».

Afegia que «una vegada comprovat el contingut de l'esmentat llibre, pel que al passatge controvertit es refereix, no es detecten per part d'aquesta Fiscalia general de l'Estat elements ni raons que justifiquin la interposició de la denúncia en els termes i la forma en què s'ha portat a efecte». Garzón afirmava al llibre, entre altres coses, que ETA no va buscar «una carnisseria a l'estació de Chamartín a Madrid durant la Nit de Nadal de 2003». Segons va explicar dijous Fungairiño, les afirmacions que el jutge fa en les memòries són «unes opinions que un jutge no pot vessar respecte a assumptes que encara estan «sub iudice».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris