cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El jutge condemna El Malaguita a 64 anys pel crim de Sandra Palo

El Tribunal diu que tingué una mort cruel i no pogué preveure l'atac

El Tribunal de la Secció tercera de l'Audiència de Madrid, que ha condemnat Francisco Javier Astorga, El Malaguita, a 64 anys de presó pel crim de Sandra Palo, afirma que la jove tingué «una mort singularment cruel» i no podia preveure l'atac per la minusvalidesa que tenia. Així ho indica en la sentència que el condemna per un delicte de detenció il·legal, tres de violació i un assassinat.

La sentència assenyala la «singular vilesa en l'execució de l'assassinat i en els actes posteriors encaminats a la destrucció del cadàver, reveladors d'una fredor i serenitat impròpies en una persona de l'edat del processat». La Sala recorda que El Malaguita, de vint anys i que quan ocorregueren els fets complia una mesura d'internament imposada per un jutjat de menors, «no sembla haver interioritzat unes mínimes normes necessàries per a la convivència social».

Per aquests fets, l'octubre de 2003, el Jutjat de Menors 5 de Madrid condemnà a J.R.M. i a R.S.G. a vuit anys d'internament i cinc de llibertat vigilada i a quatre anys i tres de llibertat vigilada a R.G.F.

El Tribunal declara provat que el 17 de maig de 2003 a les 2.30 hores el Malaguita circulava en un vehicle junt amb els tres menors quan observà Sandra i el jove J.A. Segons agrega, El Malaguita amb la intenció de robar-los els convidà a pujar, i Sandra es negà, per la qual cosa el processat li exhibí una navalla. Després deixaren l'al·lot que acompanyava Sandra abandonar el vehicle.

Circularen durant un temps amb el vehicle fins que finalment es dirigiren a la carretera de Toledo i es desviaren per un camí que conduïa a una empresa de rètols. La Sala estima provat que allà, en unió d'almenys dos dels menors, obligà Sandra a baixar del vehicle i mentre dos dels menors subjectaven Sandra l'acusat la violà, com també feren dos menors.

La sentència afirma que «Francisco Javier prengué la decisió, compartida o assumida pels qui li acompanyaven d'acabar amb la vida de Sandra», i continua que per a això s'introduí al cotxe i «el llançaren sobre el cos de Sandra». Així, la colpejaren amb el frontal del vehicle contra el mur de l'empresa i «passaren per sobre d'ella amb el vehicle entre vuit i deu vegades». Tot seguit, «malgrat advertir senyals de vida a Sandra amb la finalitat de dificultar la investigació» cremaren amb benzina el cos de la jove.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris