algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'etarra De Juana Chaos va obtenir redempcions que no li pertocaven

El tribunal suspèn el seu alliberament previst per al 9 de febrer

L'Audiència Nacional va dictaminar que l'Audiència de Madrid va aprovar «nombroses redempcions» a favor de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos sense tenir competències per a això. Els beneficis haguessin permès al terrorista condemnat a més de 3.000 anys de presó de sortir al carrer el pròxim 9 de febrer, si l'excarceració no hagués quedat paralitzada per dues noves causes que li van imputar el passat 10 de gener.

En un acte de la Secció Primera de la Sala del Penal, el tribunal afirma que s'ha constatat «que existeixen nombroses redempcions, tant ordinàries com extraordinàries, corresponents al període de 16 de gener de 1987 a l'11 d'abril de 1993, que van ser aprovats» per decisió de la Secció Cinquena del tribunal madrileny el 19 de febrer 1999, «òrgan que no tenia competència per a això».

La decisió presa per la Secció Primera de la Sala del Penal recolza la petició del ministeri fiscal que va sol·licitar a aquesta que no s'aprovàs el llicenciament «en existir dubtes raonables sobre la regularitat de les redempcions concedides a l'intern». El total del període màxim afectat que podria haver redimit De Juana entre 1987 i 1993 seria d'entre 1.300 i 1.400 dies.

En aquest sentit, l'Audiència Nacional argumenta que «la disposició addicional cinquena de la Llei Orgànica del Poder Judicial atribueix, ja des de 1985, la competència per resoldre els recursos d'apel·lació relatius a matèria d'execució de pena al Tribunal sentenciador, que en aquest cas no és un altre que la Sala del Penal de l'Audiència Nacional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris