nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El TC rebutja els dos recursos de PNB-EA i IU contra el tràmit

El ple del Congrés dels Diputats per votar el pla Ibarretxe va poder celebrar-se amb totes les garanties. El Tribunal Constitucional va decidir en la nit de dilluns desestimar els recursos presentats pel PNB i EA d'una banda i IU per l'altra, i ni tan sols va entrar a valorar la possibilitat de suspendre el ple. Per al portaveu parlamentari penebista, Josu Erkoreka, la interpretació de la Constitució és «excessivament senzilla» i «defuig la qüestió principal».

Dos actes va emetre el Constitucional, i ambdós amb la unanimitat dels sis magistrats del Tribunal. En ambdós es rebutgen les demandes d'emparament presentades pels dos partits nacionalistes i per IU, amb un contingut molt similar. El Constitucional entén que la Taula del Congrés no ha vulnerat l'article 151.2 de la Constitució, que preveu que els projectes d'Estatut d'Autonomia es debatin durant dos mesos a la Comissió Constitucional de la Cambra Baixa amb el concurs i assistència d'una delegació de l'Assemblea autonòmica proponent.

Aquest article, segons el Tribunal, regula el procediment d'elaboració dels estatuts, però no imposa que els estatuts elaborats per l'esmentat procediment hagin de reformar-se mitjançant aquest mateix tràmit. Tampoc considera que la resolució de la Taula del Congrés vulneri altres drets constitucionals dels diputats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris