lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Madrid vol un acord sobre la llengua entre Catalunya, València i Balears

El Govern demana a la UE que reconegui els diferents idiomes oficials

El Govern considera convenient que Catalunya, al País Valencià i les Illes Balears arribin a un acord «sobre l'ús, la normalització lingüística i la denominació de la que els seus estatuts reconeixen com a llengua pròpia a més del castellà».

Així ho manifesta l'Executiu en resposta a una pregunta escrita del diputat de Convergència i Unió Jordi Vilajoana sobre les traduccions oficials del Tractat de la Constitució Europea al català i al valencià presentades pel Govern espanyol davant de la Comissió Europea.

Assenyala que, mentre les tres comunitats no arribin a un acord, el Govern «farà tot el possible per promoure el reconeixement oficial en la Unió Europea de les diferents llengües oficials a Espanya, a més del castellà».

El Govern de Madrid precisa que, encara que no li correspon emetre dictàmens filològics, coneix «perfectament» que l'opinió majoritària dels filòlegs és que l'idioma denominat valencià a la Comunitat Valenciana i català a Catalunya «constitueix una sola llengua».

En la seva resposta, explica que les versions catalana i valenciana de la Constitució Europea són pràcticament similars, a excepció de l'ús respectiu de les sigles CAT i VA com a identificatius lingüístics d'un i altre text lliurats a la Comissió.

Recorda que, en no haver-hi un acord entre les comunitats afectades, el Govern va decidir presentar a Brussel·les els texts remesos tant per la Generalitat valenciana com per la Generalitat de Catalunya, «en el marc de l'estricte respecte a l'ordenament jurídic espanyol i a l'autonomia d'ambdues comunitats en aquesta matèria». La Generalitat catalana va optar per remetre el mateix text que la valenciana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris