lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Marín anticipa un debat llarg perquè ningú digui «que no es pot discutir»

El president del Congrés, Manuel Marín, declarà ahir que el ple d'avui en què es debatrà la proposta de modificació de l'Estatut Basc remesa pel Parlament de Vitòria tindrà «temps extens» per exposar les diferents postures, amb l'objectiu que «ningú, ningú, surti del Congrés dels Diputats amb la idea que no es pot discutir, s'estigui a favor o en contra del mecanisme que estam utilitzant, que és de moment el que hi ha».

Respecte a la mecànica del debat, Marín digué que primer parlarà el representant de la Cambra basca, amb un temps d'exposició «generós, molt per sobre del que es preveu al reglament». El torn de portaveus serà de major a menor en aquest cas, amb un torn per al Govern, que parlarà en darrer lloc i amb un sistema adequat de rèpliques per deixar clares les diferents postures en el diari de sessions.

En aquest sentit, la Presidència del Govern Basc acusà PP i PSOE d'impedir el debat del projecte de Nou Estatut Basc, en haver-se determinat que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, podrà intervenir una sola vegada, sense dret a rèplica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris