nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Els homosexuals podran casar-se i adoptar fills com les altres parelles

Pretén la igualació total dels drets de les parelles del mateix sexe

L'avantprojecte de llei amb el qual demà el Govern reconeixerà el matrimoni entre parelles homosexuals modificarà «més d'una desena d'articles específics» del Codi civil, tots els que es refereixen al fet que el matrimoni ha de ser entre persones de diferent sexe.

Fonts governamentals van informar que la reforma impulsada pel Govern pretén la igualació total dels drets de les parelles del mateix sexe, respecte als quals ja tenen les parelles formades per una dona i un home.

La igualtat de drets, van afegir les fonts, obrirà a les parelles homosexuals, per exemple, la possibilitat de percebre pensió o herència del cònjuge, la possibilitat de traslladar al fill o filla drets adquirits per la relació matrimonial, o qualsevol altre dret que actualment tenen les parelles heterosexuals.

El text que ara elabora el Govern equipara les parelles homosexuals amb les heterosexuales en el dret d'adopció, ja que aquest «no és inherent a la institució del matrimoni, sinó a la necessitat del menor», van afegir les fonts.

L'avantprojecte de Llei que el Govern aprovarà demà haurà de passar després tràmits diversos, per acabar sent, en el seu cas, aprovat per les Corts generals.

Serien beneficiats directes de la mesura uns quatre milions de ciutadans espanyols, que són, segons els estudis disponibles que maneja el Govern, gai o lesbianes.

Segons un recent estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques (baròmetre de juny de 2004), el percentatge de població que creu que els homosexuals han de tenir iguals drets que els heterosexuales és del 68%, i el percentatge que aprova el matrimoni homosexual és del 66%.

Aquesta mesura ha estat molt ben rebuda per la presidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGT), Beatriz Gimeno.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris