cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Interior introduirà a la matrícula dels cotxes distintius autonòmics

Pot crear polèmica per mostrar la residència dels amos dels vehicles

Conduir per les carreteres espanyoles i reconèixer la província d'origen dels conductors dels vehicles només mirant-ne la matrícula podria tornar a ser una realitat en breu. Ahir la consellera catalana d'Interior, Montserrat Tura, anuncià, després de reunir-se a Madrid amb el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, que hi ha un «nivell de sintonia molt elevat» entre ambdós departaments per incorporar un distintiu autonòmic a les matrícules dels cotxes.

Aquesta proposta podria reobrir la polèmica sorgida a finals de 2000 sobre la necessitat d'incloure o no distintius regionals en les matricules dels vehicles, donant a conèixer així la residència del propietari del cotxe.

El Govern està sospesant diverses iniciatives perquè els vehicles espanyols puguin portar algun tipus de distintiu relatiu a la comunitat autònoma en la qual resideixi el seu propietari. La directiva comunitària fa obligatòria la presència del símbol de la Unió Europea i del país, però no prohibeix la inclusió de distintius locals o d'un altre àmbit. Alemanya inclou l'escut del land corresponent i les inicials de la ciutat; Itàlia, les inicials de la província, i França, el número del departament.

La consellera catalana Montserrat Tura anuncià ahir que l'aparició del distintiu autonòmic a les matrícules espanyoles podria ser qüestió de mesos. «Si no de manera immediata sí en els pròxims mesos, es donarà la possibilitat d'incorporar entre el grup dels números i el de les lletres de les actuals matrícules un distintiu autonòmic».

Tot i que encara s'està estudiant el tema per part del Ministeri d'Interior, s'està avançant en elements homologats, per la qual cosa sembla que la inclusió del distintiu autonòmic es produirà en breu. «Però per la consonància establerta en la conversa em sembla que és oportú que no ho avanci jo, sinó que sigui el Ministeri qui ho anunciï quan ho estimi oportú», afirmà la consellera.

La consellera catalana qualificà aquest fet de «bona notícia» per al Govern i per a la comunitat que representa, «una notícia que és en consonància amb una reivindicacion històrica, però no només a la comunitat».

La diferenciació regional de les matrícules dels cotxes podria reobrir un dels debats més polèmics de l'any 2000, que s'inicià quan el PP es basà en la majoria absoluta per treure endavant la seva proposta de noves plaques, que excloïa referències autonòmiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris