nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El PP considera que «els pressuposts del Govern no són creïbles ni realistes»

Zaplana assegura que són un «miratge» i no responen a les necessitats socials

80242

Zaplana considera que s'han comès «errors» en els pressuposts de l'Estat.

El portaveu parlamentari del PP, Eduardo Zaplana, assegurà ahir que els pressuposts generals de l'Estat per al 2005 no són «creïbles ni realistes» perquè no responen a les necessitats de la societat, fet que, en la seva opinió, els converteix en un «miratge».

Zaplana qualificà així en roda de premsa el projecte de llei de pressuposts generals de l'Estat aprovat divendres pel Consell de Ministres i que ara haurà de ser tramitat al Parlament. El portaveu del grup parlamentari popular al Congrés basà les seves afirmacions que les hipòtesis de treball que s'han emprat per elaborar els comptes de l'Estat responen a criteris «voluntaristes» en comptes de «realitats».

D'aquesta manera, posà emfasi en el fet que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que la previsió de creixement de l'economia per a enguany, del 2,8 per cent, no es complirà, una cosa que, per Zaplana, comporta que «difícilment» es pugui aconseguir la de 2005, del 3 per cent. A més, afegí, el pressupost s'ha confeccionat sobre un preu del petroli de 34 dòlars, una cotització «molt diferent de l'actual»; i la previsió d'ingressos està «inflada amb 7.500 milions d'euros», advertí.

La raó que donà perquè el Govern «hagi inflat» aquesta partida és la de tenir un major sostre de despesa amb el qual donar resposta als compromisos polítics que «adquireixi» al Parlament a canvi de vots. Zaplana criticà el fet que en els pressuposts no s'hagi plantejat cap tipus de reforma en matèria laboral o social, com també que no prevegin nous plans d'infraestructures, quan als governs del PP era una pràctica «permanent» que donà «molt bons resultats».

Així mateix, rebutjà el fet que el Govern hagi decidit apujar els imposts en comptes d'abaixar-los i no hagi apostat per la creació d'ocupació, com va fer el PP en els seus respectius exercicis econòmics, opinà el portaveu parlamentari, que va arribar a la conclusió que els pressuposts són «regressius des del punt de vista social».

Com a exemple posà la «mesura estrella» de deflactar la tarifa de l'IRPF i que segons el ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, suposarà un estalvi de 175 milions d'euros per als contribuents. D'acord amb els comptes del PP, una família amb dos fills i renda baixa només s'estalviarà set euros l'any, davant els 51 que no pagaria si en comptes de deflactar la tarifa s'incrementassin les deduccions, tal com defensà Zaplana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris