cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

El BNG vol eleccions anticipades per canviar el Govern 'inutilitzat'

El portaveu del BNG, Anxo Quintana, reclamà ahir al president de la Xunta, Manuel Fraga, eleccions anticipades perquè considera que és l'única via per sortir d'una situació que qualificà de «marasme» i posar fi a un govern «inutilitzat i sostingut per un partit trencat».

«Això s'ha d'acabar. Tenim un govern inutilitzat sustentat per un partit trencat. Per això deman al president de la Xunta que convoqui eleccions ara mateix. És l'única manera de sortir d'aquest marasme, perquè Galícia no pot estar en aquesta situació ni un moment més, que convoqui eleccions perquè s'ha de donar la veu al poble, perquè els gallecs tenen dret a elegir un nou govern amb gent compromesa amb Galícia i disposada a fer respectar el nostre país». Així ho reclamà Quintana a Mos durant la clausura d'unes jornades municipals organitzades pel BNG de la comarca de Vigo.

El líder nacionalista considera que les últimes declaracions del popular Francisco Cacharro són la «prova definitiva de la gravetat de la crisi del PPdeG, les conseqüències del qual està pagant Galícia en haver d'afrontar reptes importantíssims en una situació de desgovern».

«Si hi ha eleccions tindrem un nou govern i encara estarem a temps d'enfocar correctament alguns dels reptes que ha d'afrontar aquest país. Que doni pas a una nova era que ha de protagonitzar el BNG. Us anim que ens preparem per a la batalla democràtica perquè Galícia tingui un govern nacionalista».

El líder del BNG afegí que «davant d'un govern desaparegut és el BNG el que està assumint el paper que correspondria a un Executiu gallec» en temes claus, com la defensa del sector naval, el tracte a Galícia en els pressuposts de l'Estat de 2005 o el debat territorial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris