nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

La Casa Blanca lleva importància als comentaris de Bush sobre Iraq

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Àngel Moratinos, declarà ahir que la Casa Blanca ha volgut llevar importància als comentaris del president George W. Bush sobre la retirada d'Espanya d'Iraq. Moratinos va explicar que «hi ha hagut contactes amb la Casa Blanca avui matí (per ahir). S'han demanat explicacions». «La resposta de la Casa Blanca ha estat que ho lamenten, que no s'hi havia de donar més importància, que no volien molestar, que no volien perjudicar allò que consideren unes bones relacions entre Espanya i EUA», va dir Moratinos.

El ministre va assegurar que no faria comentaris sobre les declaracions de dijous de Bush en el sentit que la retirada d'Espanya d'Iraq va «encoratjar» els terroristes. Així es va manifestar ahir dematí la portaveu del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, que va reiterar ahir les raons que van dur l'Executiu a adoptar aquesta decisió. Tampoc no va aprofundir gaire en la polèmica amb Guinea Equatorial, però sí va voler deixar clar que ni el seu Govern ni cap altre no ha col·laborat amb cap cop d'Estat.

De la Vega va optar per no polemitzar amb Bush. Va dir, això sí, que és «de sobres conegut» que la decisió del Govern de retirar les tropes d'Iraq, a més de comptar amb un «aclaparador» suport de la societat espanyola, és una promesa anterior als atemptats perpetrats a Madrid l'11 de març passat. D'altra banda, el portaveu del PSOE a la Comissió d'Assumptes Exteriors del Congrés, Rafael Estrella, va acusar el president d'Estats Units, George Bush, de «faltar a la veritat» amb les seves declaracions sobre que la retirada espanyola de les tropes d'Iraq va encoratjar els terroristes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris