cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

La crisi del PP gallec s'escampa ara a Lugo, que apunta Madrid

La crisi del PP gallec es complica cada vegada més. El president de la Diputació de Lugo, Francisco Cacharro Pardo, va acusar de tot el succeït la cúpula nacional del partit i, més concretament, un dirigent que «acumula molts títols d'ex», sense més precisiones. En tot cas, la crisi està paralitzada fins al pròxim dilluns, data en la qual el president de la Xunta, Manuel Fraga, i el president provincial d'Ourense, José Luis Baltar, es reuniran per segona vegada en una setmana.

Baltar va assegurar que no prendrà una decisió fins que es produeixi aquest encontre. Qui s'ha desmarcat de la possible escissió és el coordinador popular a Ourense, Elier Ojea, qui, malgrat considerar aquesta com una de les crisis més preocupants que ha viscut el partit, va garantir que no deixarà les files del PP.

Per Estri, la culpa de la crisi en el PP gallec la té la direcció nacional del partit per impulsar renovacions des de Madrid. «Si a algú li diuen que li tallaran el cap, allò lògic és que es defensi», va dir justificant l'actitud de Baltar. De fet, va assegurar que no ha acabat d'entendre que la direcció nacional del PP pretengui renovar els dirigents d'Ourense quan és la província en la qual el partit està obtenint els millors resultats electorals.

Amb aquest panorama no és estrany que la resta de partits gallecs prenguin posicions davant un més que probable avançament de les eleccions. Així, la Comissió Executiva Federal d'Izquierda Republicana va decidir ahir mateix que la federació gallega d'aquest partit, Esquerda Republicana Galega (ERG), es presentarà a les pròximes eleccions autonòmiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris