nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Fraga convocarà eleccions el novembre si es produeix l'escissió amb Ourense

El president de la Xunta està disposat a fer «el màxim esforç» per salvar la situació

59852

Manuel Fraga i Alberto Núñez Feijoo (vicepresident de la Xunta) varen contar els seus fets.

El president de la Xunta i del PPdeG, Manuel Fraga, i la direcció del seu partit estan disposats a realitzar «el màxim esforç possible» per preservar la unitat del partit, després de la decisió del president provincial d'Ourense, José Luis Baltar, d'abandonar el PP, que es faria efectiva a partir de dilluns.

Segons van confirmar a fonts del PPdeG i de l'Executiu, Fraga ha donat ordre als seus col·laboradors més directes que esgotin «totes les possibilitats» per aconseguir un acord amb el sector afí a Baltar i que salvi la crisi en la qual es troba sumit el partit a Galícia, a un any del final de la legislatura i a tan sols una setmana del congrés del PP nacional. En el cas que les negociacions fracassin, la direcció gallega del PP i el Govern admeten que seria peremptori convocar eleccions anticipades que, en aquest cas, se celebrarien a finals del pròxim mes de novembre.

Així, les fonts consultades remenen la possibilitat que el president de la Xunta convoqui les eleccions autonòmiques el pròxim 4 d'octubre, per celebrar-les el 28 de novembre. Sobre això, van explicar que, en el cas d'esperar al 2005, s'haurien d'ajornar fins el mes de juny, ja que el referèndum de ratificació de la Constitució Europea -anunciat pel Govern per a finals de febrer- obliga, per llei, a separar almenys 90 dies dues consultes electorals en una mateixa circumscripció.

La convocatòria es produiria el dia següent de la celebració del congrés nacional del PP i el dia abans del Debat sobre l'Estat de l'Autonomia, previst per als dies 5 i 6 d'octubre, per la qual cosa s'evitaria enfrontar aquesta citació en el ple de la Cambra amb una situació interna al partit «tan precària».

«Faré tot el possible per fer-li veure que, per la meva part, es mantindrà una especial amistat, afecte i gratitud per a ell perquè s'ho mereix», va asseverar Manuel Fraga. La resta de partits presents al Parlament gallec asseguraven ahir que «estaven preparats per a les eleccions anticipades».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris