nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Zapatero anuncia l'aprovació del reglament d'estrangeria en un mes

Rajoy creu que l'Executiu dóna «un espectacle» en matèria d'immigració

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar al Congrés, durant la sessió de control al Govern, que en el termini d'un mes s'aprovarà el reglament de desenvolupament de la llei d'estrangeria, mentre va xifrar en 800.000 el nombre d'immigrants irregulars que resideixen a Espanya. Rajoy, per la seva part, creu que l'Executiu està donant «un espectacle grotesc» en matèria d'immigració.

Zapatero va fer l'anunci en resposta a una pregunta del líder del PP, Mariano Rajoy, sobre els criteris del Govern sobre el nou text davant de la qual el president li va assegurar que l'Executiu cercarà el màxim consens amb totes les forces polítiques per aprovar un reglament «que va quedar pendent de l'anterior legislatura».

«Volem que sigui fruit d'un ampli acord polític i social. Potser això els sorprengui a vostès, ja que els agradava aprovar les coses per decret, però aquesta no és la voluntat d'aquest Govern», va dir. L'objectiu del Reglament, segons Zapatero, és «controlar i ordenar la immigració en aquest país, vincular els permisos de residència al treball i fer una política d'immigració eficaç i ordenada». «Si té un ampli suport polític i social serà molt més eficaç», va recalcar.

Capital
Tanmateix, en opinió de Rajoy, el Govern està donant un «espectacle grotesc» amb els canvis de criteris en aquesta matèria. «La política d'immigració té una importància capital, s'han de tenir els criteris clars i no canviar-los tots els dies», va dir referint-se als diferents «anuncis, contradiccions i rectificacions» del Govern. «Quan parla de decrets, supòs que es refereix als del PHN o al de la Llei de Qualitat de l'Educació -li va retreure. Quan no sap el que fer proposa un pacte o llança la culpa al passat, però amb això només reflecteix la seva incompetència. L'únic clar és que no tenen res clar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris