nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Zapatero recorda les víctimes de l'11-S i de l'11-M a la Zona Zero

El president va dir que la llei és el camí per lluitar contra el terrorisme

57698

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va expressar ahir a la Zona Zero de Nova York la solidaritat d'Espanya amb Estats Units davant el que ocorregué l'11-S i va reiterar que la llei i la democràcia són el millor camí per lluitar contra el terrorisme.

Rodríguez Zapatero, acompanyat per la seva esposa, Sonsoles Espinosa, va visitar el lloc en el qual s'alçaven les Torres Bessones atacades per sengles atemptats terroristes l'11 de setembre de 2001 en un acte previ a la seva intervenció a la Cimera contra la Fam i en la 59a Assemblea general de Nacions Unides.

El cap de l'Executiu espanyol i la seva esposa van ser rebuts a la Zona Zero per la germana del batle de Nova York, Michael Bloomberg, encarregada de les relacions de la ciutat amb Nacions Unides, i van escoltar les explicacions sobre l'evolució de les obres que s'escometen en aquest lloc.

Després de realitzar ambdós l'ofrena d'un ram de roses vermelles i grogues, colors de la bandera d'Espanya, davant un mural en memòria de les víctimes de l'11-S, Zapatero va atendre els informadors que l'acompanyen en el seu viatge.

Davant del llistat amb el nom de cada una de les gairebé 2.800 persones que van morir en aquests atemptats, va expressar la solidaritat d'Espanya amb els seus familiars i amb el poble dels Estats Units.

Per Zapatero, Espanya i Estats Units «són dos pobles que se senten molt units i solidaris en el que ha representat el terrorisme i la lluita contra aquesta xacra».

En aquest context, va assenyalar que la impressió que es té en visitar l'indret en el qual es trobaven les Torres Bessones és de «profund record pel sofriment que es va viure».

Un sentiment que és expressat especialment per Espanya a causa que ha sofert trenta anys de terrorisme durant els quals han estat assassinades un miler de persones «que -va assegurar-- portam ben endins, al cor».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris