nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

La preparatòria de la Conferència de Presidents acaba sense acords

Malgrat això, Sevilla assegurà que va percebre «unitat i diàleg»


El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, va assenyalar ahir que la reunió preparatòria de la Conferència de Presidents Autonòmiques que es farà el mes de novembre, ha conclòs amb la màxima «predisposició» de les comunitats que aquest futur òrgan surti endavant. Sevilla va percebre «unitat i diàleg» en els 19 consellers que ahir assistiren a la reunió, que va concloure sense acords concrets.

Després de la trobada, que s'allargà més de tres hores, Sevilla va dir que per tractar-se d'una primera trobada no s'havia adoptat cap acord concret sobre la regulació, ordre del dia i periodicitat de la Conferència de Presidents, encara que sí va expressar que el Govern prefereix la Moncloa com a ubicació.

D'altra banda, el ministre va informar que l'opinió majoritària dels presidents autonòmics és que la Conferència es configuri amb la presència del president del Govern en totes les trobades que es facin, encara que no es descarta la possibilitat que s'adopti la fórmula de reunions entre les comunitats. Va subratllar, a més, que el raonable seria que la Conferència de Presidents Autonòmics es reunís un cop a l'any, encara que va afegir que també podrien ser dos.

Dos dels assistents ahir a la reunió, el conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, i el vicepresident de la Junta d'Extremadura, Ignacio López Amor, criticaren l'actitud dels representants de comunitats autònomes governades pel Partit Popular, que qualificaren d'«obstruccionista», mentre el conseller de la Presidència andalús, Gaspar Zarrías, va advocar perquè la cooperació sigui «fonamental». Al final de la seva reunió a Madrid amb el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, Saura va voler aclarir el significat de la Conferència de Presidents respecte de les interpretacions «errònies» del PP. Segons va explicar, es tracta de posar en servei un fòrum on s'abordin temes comuns i s'emeti opinió política, sense caràcter vinculant ni jurídic. En aquest sentit, Saura assenyalà que el model territorial es debatrà en la Conferència de Presidents només «si així es proposa».

(Més informació a la pàgina 5)

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris