nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El PP defensa el manteniment de l'estat autonòmic de la Constitució

Només acceptarà les reformes emmarcades en el text de 1978


El PP defensarà el manteniment de l'Estat de les Autonomies que figura en la Constitució de 1978 i acceptarà únicament reformes estatutàries que suposin una millora per als ciutadans i neixin del consens, emmarcades sempre en la Carta Magna. Així ho va expressar el partit liderat per Mariano Rajoy en el text aprovat a San Millán de la Cogolla (La Rioja) sobre la reforma dels estatuts, document en el qual els populars aposten per una Espanya unida, cohesionada i sense discriminacions, i exigeixen al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero «claredat d'idees en la proposta de modificacions estatutàries».

Els presidents dels governs autonòmics de les comunitats dirigides pel PP i els presidents d'aquest partit en totes les regions, encapçalats per Rajoy, firmaren ahir aquest document, que advoca per «una Espanya unida, cohesionada i sense discriminacions de color polític». Segons aquest text, el PP defensarà que es reforci el manteniment de l'Estat de les Autonomies que figura en la Constitució del 78, com també l'autonomia de les nacionalitats i regions.

Els populars només acceptaran les reformes estatutàries que suposin una millora per als ciutadans i neixin del consens, sempre que s'emmarquin en el «respectuós» desenvolupament de la Carta Magna. «Les reformes han de comptar tant amb el consens de les forces polítiques de la comunitat autònoma l'Estatut de la qual es pretén reformar, com amb l'acord del Govern i l'oposició, que representen la majoria del poble espanyol, sense que puguin acceptar-se mai reformes orientades a satisfer els interessos exclusius de cada comunitat», diu el text aprovat pels populars.

El PP recorda que en el debat d'investidura del Govern, aquest partit no va instar el president del Govern a proposar la reforma de la Constitució i del model d'Estat. «Ens correspon ara, com a principal partit de l'oposició, exigir-li transparència i claredat d'idees i d'objectius; claredat en què reformar, en com fer-ho, en quan, per a què i a canvi de què», assenyala el text, en el qual els populars exigeixen al Govern de Zapatero «claredat d'idees» en la proposta de modificacions estatutàries.

«Exigirem al Govern que s'eviti posar en dubte el funcionament de les institucions de l'Estat. Així, el Senat ha de ser políticament reconegut com una institució complidora dels papers que constitucionalment té atribuïts i no com una cambra en crisi», afirmen els populars, subratllant que «cap òrgan consultiu no pot suplir la responsabilitat política del Govern». Segons el PP, el PSOE ha assolit el poder «amb el suport d'algunes minories que condicionen la seva actuació política».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris