algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Els treballadors immigrants podran regularitzar-se en un termini «breu»

Així ho anuncià ahir el ministre de Treball, Jesús Caldera

El Govern obrirà un termini «breu» perquè els empresaris puguin regularitzar els treballadors immigrants que estiguin treballant per a ells sense papers. Segons va precisar ahir la secretària d'Estat, Consuelo Rumí, haurà de ser el propi empresari el que haurà de presentar la sol·licitud. Aquest sistema és excepcional i diferent de la regularització per arrelament laboral prevista en el reglament, ja que aquest requereix la denúncia prèvia del treballador a l'empresari per a qui està treballant de manera irregular. El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, va manifestar la seva confiança per aconseguir el màxim consens possible amb tots els grups.

En opinió de Caldera, la majoria dels empresaris que han contractat un immigrant irregular ho han fet perquè no han tingut altre remei. Per això, aquest Govern vol resoldre una possibilitat que no els va permetre l'anterior Executiu. Segons Rumí, molts patrons han intentat en diverses ocasions normalitzar la situació del treballador que tenen a la seva casa o en una petita empresa i no han pogut.

Aquest règim, que s'inclourà com una disposició transitòria al Reglament i que s'inspira en una proposta del CES, planteja que quan el treballador porta «un temps suficient» a Espanya -que s'ha de determinar entre agents socials i grups polítics-, i estigui desenvolupant una relació laboral que pugui prolongar-se durant almenys un any, se li podrà concedir individualment una autorització de residència i treball.

Encara està pendent de determinar-se si s'exigiran cotitzacions a la Seguretat Social corresponents pel temps treballat anteriorment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris