cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Zapatero avala la compareixença d'Aznar a la comissió de l'11-M

El secretari general del PP diu que ambdós poden aportar «alguna cosa»

El PSOE sembla estar disposat a fer possible que l'expresident del Govern José María Aznar comparegui a la comissió que investiga els atemptats de l'11-M. El cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostrà ahir partidari que així sigui i considerà, en contra d'algunes manifestacions que s'han escoltat tant des del PSOE com des del PP, que sí que hi hauria coses a aportar.

Zapateró declarà: «Jo som partidari que hi comparegui. Crec que amb això és suficient». Aquesta afirmació, unida al fet que el cap de l'Executiu explicà que «si hi ha un nombre significatiu de grups que ho demanin, el Grup Socialista no impedirà que el senyor Aznar sigui a la comissió», fa cada vegada més probable la presència de l'expresident a la comissió d'investigació dels atemptats, ja que tots els partits llevat PP i PSOE insisteixen en la seva compareixença, encara que la decisió definitiva es prendrà a la reunió de la comissió que se farà demà.

Rodríguez Zapatero creu que Aznar podria aportar una mica de llum sobre alguns aspectes, ja que era el president del Govern quan succeïren els tràgics atemptats. Així, el president del Govern considera que el seu antecessor a La Moncloa pot «explicar tot el que representà l'acció preventiva davant del risc de terrorisme internacional i també el que, des del seu punt de vista, féu el Govern i de l'11 al 14 de març».

El canvi d'opinió del president del Govern s'ha unit al del secretari general del PP, Mariano Rajoy, qui assegurà ahir que Aznar «probablement» podria donar noves dades.

Rajoy considerà que tant Aznar com Zapatero poden «aportar algunes coses» a la comissió, encara que subratllà que seran els Grups Parlamentaris els que han de decidir les compareixences que s'han de sol·licitar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris