lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Rajoy diu que no vol «canviar-ho tot» dins el PP i reivindica Aznar

Inaugurà el curs polític a la tradicional romeria del Monte do Gozo

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, anuncià ahir a l'obertura del curs polític del grup popular a Galícia que no pretén «canviar-ho tot», però que tampoc no vol que «tot segueixi igual». Així mateix reivindicà la figura de l'expresident del Govern, José María Aznar, de qui digué que, «a molta honra», es convertirà en el president d'honor dels populars.

Prop de 10.000 persones, 20.000 segons l'organització, assistiren ahir a la tradicional romeria del Monte do Gozo amb la qual cada any el PP de Galícia inaugura el curs polític. En el seu discurs, Rajoy defensà la renovació del partit «per la via de l'ampliació i no de la substitució». «No hem de donar la tornada als nostres principis, que són un referent per a molta gent», asseverà mentre matisava, tanmateix, que és necessari adaptar-se als nous temps.

Per això, subratllà la seva intenció de presentar al Congrés nacional, que se celebrarà entre l'1 i el 3 d'octubre a Madrid, la seva pròpia candidatura amb l'aspiració de conformar «el millor equip possible per al PP i per a Espanya». «Si m'equivoc, seré jo qui s'equivoca. No form part de cap grup ni històries similars. No he tingut més grup que el PP», sostingué. Per això, també apostà per realitzar «canvis en l'estructura del partit» per aconseguir una organització «més àgil, ràpida, dinàmica i més propera al conjunt de la societat».

En tot cas, Rajoy expressà la seva voluntat de «retre homenatge a la ingent tasca al capdavant del PP i del Govern» que realitzà José María Aznar, «agradi o no agradi». Així, explicà que Manuel Fraga és president fundador del PP perquè així ho desitgen «tots», però que també li demanarà a Aznar que es converteixi en el president d'honor. «Si no fos així, jo no seria jo i els militants no serien el que som i això, senzillament, no és possible. Què hi farem», ironitzà.

Respecte del fet que Manuel Fraga es presenti a la reelecció, el secretari general del PP tornà a expressar el seu suport «incondicional» i el del seu partit, a fi de revalidar-ne la seva majoria absoluta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris