nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

IU demana a Aznar que expliqui si valorà les repercussions d'Açores

El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, considerà ahir «inexcusable» la compareixença de José María Aznar a la comissió de l'11-M perquè expliqui si «valorà» la «repercussió» del terrorisme internacional a Espanya quan «es comprometé a les Açores amb la guerra d'Iraq»».

Llamazares afirmà que el PP està «incòmode» a la comissió d'investigació perquè «s'enjudicia la seva responsabilitat política i administrativa» i s'ha dedicat a «fer resistència», mentre que el PSOE, des del Govern i per un «malentès de caràcter institucional», té «dificultats per liderar-la».

El coordinador general d'IU insistí que Aznar ha d'explicar, «com a màxim responsable de la gestió» després dels atemptats de l'11 de març, les decisions «que va prendre i que no va prendre».

En aquest sentit, digué que ha de respondre sobre «per què no convocà immediatament després de l'atemptat la gestora de crisi», per què «no decretà el pla d'emergència i es dedicà fonamentalment a fer partidisme», i per què no «convocà» les forces polítiques «per afrontar tots junts la situació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris