algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Zapatero desvincula el finançament autonòmic del nou Estatut català

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostrà ahir poc disposat davant dels dirigents de CiU Artur Mas i Josep Antoni Durán i Lleida a vincular el model de finançament autonòmic al procés de reforma de l'Estatut de Catalunya, i els recordà que la Constitució ho situa en un marc diferent. Zapatero es reuní durant més de dues hores amb els representants de CiU al Palau de la Moncloa en una trobada, en la qual el president reiterà el seu compromís de proporcionar el màxim suport al català en l'àmbit europeu.

Així ho explicaren fonts del Govern després de la reunió, on també s'abordà la negociació dels Pressuposts generals de l'Estat, matèria en la qual l'Executiu s'emportà una bona impressió dels representants nacionalistes per la voluntat que mostraren de participar en el debat dels comptes públics per imprimir-los un «accent social», impulsar l'economia productiva i millorar les infraestructures per a Catalunya.

L'aspecte on es percebé major distància entre el Govern i CiU fou en la petició dels nacionalistes que la reforma de l'Estatut vagi acompanyada per canvis en el sistema de finançament, a què Zapatero els recordà que la Constitució estableix un marc per això i no ha d'analitzar-se fora d'ell. Fonts del Govern indicaren, tanmateix que de la reunió tots sortiren més esperançats del que van entrar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris