lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Zapatero: «Ibarra s'expressa sempre amb passió, però no sempre amb igual fortuna»

El president d'Extremadura demana centrar el debat a si es vol o no ser espanyol

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, declarà ahir durant la seva visita oficial a Tunísia que el president d'Extremadura, Carlos Rodríguez Ibarra, expressa sempre les seves conviccions amb passió, encara que no sempre amb la mateixa fortuna, en referència a les declaracions d'Ibarra sobre la reforma territorial.

Zapatero restà importància a les paraules del president estremeny, afirmant que «ens hen d'acostumar que tots s'expressin en llibertat sobre un debat important pel futur del nostre país». En aquest sentit, Zapatero aludí a les reformes dels estatuts i de la Constitució i recalcà que s'esta mantenint «contactes amb totes les forces polítiques». Però el president de la Junta d'Extremadura tornà ahir a la càrrega i ratificà les les seves paraules sobre el model territorial, que considera dins de l'ortodòxia del seu partit, i subratllà que s'ha de centrar el debat a si es vol o no ser espanyol.

Malgrat això, Ibarra assegurà que el PSOE defensa un únic model d'Estat, que és el que dóna suport el president del Govern, encara que hi pugui haver diferències entre els socialistes. A més negà que les seves paraules fossin una ofesna cap a Andalusia o els andalusos, en resposta a la petició d'aclaracions que li va fer el president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves.

Ibarra reiterà a més la idea expressada fa uns mesos que els partits nacionalistes no haurien d'estar representats al Congrés perquè allà es defensen interessos generals i no territorials, i assegurà que el debat sobre els pressuposts de 2005 li està donant la raó en aquest sentit.

Per Ibarra, la seva posició es correspon amb l'oficial del PSOE, mentre que estan fora aquells que fan un discurs nacionalista, que no defensa la solidaritat o que «intenta transformar el concepte de solidaritat i d'igualtat entre tots els espanyols per anar-se'n a un estat federal asimètric, a una nació de nacions, en finalitat, a no sé quines coses que són molt alienes a la doctrina oficial del PSOE».

Ibarra no volgué concretar si el president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, està o no dins d'aquesta línia, però recordà que quan s'han reunit han estat sempre d'acord, i preguntat sobre si el PSC és el que defensa aquest punt de vista diferent al seu va assenyalar: «És possible». El que sí va fer fou demanar a José Montilla, el dirigent socialista contra el qual es mostrà més crític amb les seves declaracions, que sigui tan respectuós amb ell com vol que ho siguin amb el president de la seva comunicat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris