algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El president insta la coalició que retiri totes les tropes de l'Iraq

El PP creu «desafortunat» fer la proposta amb dues italianes segrestades


El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir que tots els països haurien de seguir l'exemple de l'Estat espanyol i retirar les tropes de l'Iraq, per crear així una expectativa favorable al país àrab. Zapatero es mostrà partidari que la comunitat internacional adopti iniciatives polítiques urgents, no solament a Iraq sinó també al Pròxim Orient.

«Respecte de tots els països que estan allà, si hi hagués més decisions en la línia del Govern espanyol s'obriria una expectativa més favorable». D'aquesta manera el cap de l'Executiu espanyol instà els països que tenen tropes desplegades a l'Iraq a prendre el mateix camí que el seu Govern i a retirar-les.

Recordà que un dels arguments per justificar la guerra era que serviria per facilitar la pau al Pròxim Orient. Un any i mig després «les coses estan pitjor», i fer una passa més en assegurar que «no seran els que han aplicat la lògica militar els que duguin la pau al conflicte israelià, seran els qui creguin de veritat en un procés de diàleg».

La responsabilitat, segons Zapatero, ha de recaure en la Unió Europea, la Lliga Àrab i Nacions Unides. «No hi ha cap causa que justifiqui el terrorisme, però hi ha respostes al terrorisme que redueixen la violència i respostes que multipliquen la violència», afirmà.

Per la seva banda, el portaveu del PP a la Comissió d'Exteriors del Congrés, Gustavo de Arístegui, tractà de «desafortunades» les declaracions del president del Govern sobre la retirada de tropes. El popular considerà «inoportunes», donat en aquest moment hi ha dues cooperants italianes segrestades, els captors demanen la sortida dels soldats italians del país per no matar-les.

En declaracions en el Congrés, De Arístegui mostrà la seva «sorpresa» per l'opinió expresada pel cap de l'Executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a Tunis i l'advertí que «dir que el millor és retirar les tropes en un moment en el qual un país aliat, soci i amic com Itàlia té dues persones segrestades sota amenaça de mort d'un grup terrorista si no retiren les tropes, és francament inoportú, molt poc prudent i ben poc afortunat», sentencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris